Cabot Transfer Pricing

ZF Live. Alina Andrei, Cabot Transfer Pricing: Măsurile fiscale luate au fost bune, dar au ajutat foarte mult bugetul de stat, nu s-au gândit neapărat la antreprenori. Cabot Transfer Pricing, companie de consultanţă fiscală, a avut în această perioadă o scădere de peste 25% a businessului09 iulie 2020

cabot-articole-zf

Alina Andrei, managing partner, Cabot Transfer Pricing, spune că mă­surile fiscale luate în perioada crizei generate de pandemia de COVID-19 vin în sprijinul bugetului de stat, iar aceste măsuri nu au fost luate cu gândul la faptul că antreprenorii nu au avut bani în perioada res­pectivă.

“Măsurile se referă la amnistierea accesoriilor aferente datoriilor la 31 martie, deci înainte de perioada stării de urgenţă, în condiţiile în care multe datorii se fac acum. Mai este acea prevedere cu amânarea executării silite până pe 25 octombrie, e o măsură bună, în schimb pe 25 octombrie o să vină nota de plată şi întrebarea e ce vom face atunci, de unde vor avea bani firmele  pentru toate lunile acestea din starea de urgenţă şi după. Înţeleg că se discută acum la nivel de guvern de posibilitatea de eşalonare sau restructurare  a datoriilor fiscale fără garanţii, cea mai mare piedică în eşalonare sunt garanţiile, datoriile fiscale se garantează cu scrisori de garanţie bancară sau cu bunuri”, spune Alina Andrei, managing partner, Cabot Transfer Pricing, la emisiunea de business ZF Live.

Sursa: Ziarul Financiar

Alina Andrei

Partener Taxe & Prețuri de transfer

Contact

  • Bulevardul Aviatorilor, nr 47,
    Sector 1, Bucuresti, 011853
  • +40 727 713 486

Cere ofertă